Vaječný salát s řapíkatým celerem

Recepty, Saláty

Suroviny

3 vejce natvrdo
3 ks řapíky celeru (stonkový zeler)
1 jablko
cca 15 cm pórku
sůl
mletý bílý pepř
citron
trocha horčice
200 ml zakysané smetany nebo jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Stonky zeleru umyjeme, ak treba, fúziky odstránime (ako u fazuľových luskov), pokrájame.

  2. Jablko ošúpeme, pokrájame na malé kúsky.

  3. Vajcia uvaríme, olúpeme a pokrájame.

  4. Pór očistíme, umyjeme a pokrájame.

  5. Všetko spolu dáme do nádoby, osolíme, pokvapkáme citrónom, okoreníme, pridáme smotanu a horčicu - cca 1 PL, podľa chuti. Opatrne premiešame, dáme do chladu odstáť.

  6. Zdobíme zelerovými lístkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!