Vepřové (nejen) na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového masa: krkovice, plec, karé, kýta
15 g sušených hub (hříbky,...)
1 snítka rozmarýnu nebo tymiánu, případně majoránky - dle chuti
30 g uzeného špeku
1 cibule
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř celý
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit na plátky pokrájené, osolené a opepřené maso, které po stranách nakrojíme a naklepeme nebo pokrájíme na kostky či nudličky (dle druhu masa).

  2. Po osmažení masa ze všech stran přidáme krátce osmažit (rozvonět) i nasekaný větší stroužek česneku, snítku rozmarýnu a předem namočené houby.

  3. Podlijeme cca 150-200 ml vývaru a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání či podlití. Poté vývar zahustíme jíškou nebo troškou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme, případně ještě osolíme a opepříme, z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!