Ricottový koláč bez korpusu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g změklého másla
- 220 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 vajec
- 1 kg ricotty (nebo tvarohu v kostce)
- 120 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
Postup Ricottový koláč bez korpusu
Postup přípravy receptu
-
Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme. Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme, pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto.
Vlijeme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané dortové formy o průměru 26 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 50 minut. Necháme na mřížce vystydnout a pocukrujeme.