Ricottový koláč bez korpusu

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g změklého másla
220 g cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
1 kg ricotty (nebo tvarohu v kostce)
120 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme. Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme, pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto.

  2. Vlijeme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané dortové formy o průměru 26 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 50 minut. Necháme na mřížce vystydnout a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!