Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
1-2 cibule
1 červená paprika
miska čerstvých hub (měla jsem napůl se žampiony)
hrst sušených hub
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
lžíce nakládaného zeleného pepře
vývar nebo voda
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, papriku na proužky a cibuli na jemno. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme sušené nenamočené houby s kmínem a chvíli opékáme.

  2. Přisypeme maso a necháme zatáhnout. Poprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí do poloměkka.

  3. Když je maso poloměkké, přidáme čerstvé houby a papriku. Podle potřeby dolijeme vývar a dodusíme do měkka.

  4. Před dovařením přisypeme zelený pepř a směs dochutíme případně špetkou chilli. Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!