Vepřové na houbách s vínovo-rybízovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
6-7 velkých žampionů
2 červené cibule
4 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
2 PL želé z rybízu
2 PL rajčatového protlaku
2 dl červeného vína
1 lžičku mletého nového koření
1 lžičku drceného kmínu
1 lžíce sójové omáčky
3 lžíce zakysané smetany
2 dl vývaru
petrželka
trochu sušeného rozmarýnu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno, mäso na kocky a opražíme.

  2. Pridáme koreniny, paradajkový pretlak, ríbezľové želé, sójovku a zalejeme vývarom. Asi po 10 minútach pridáme huby, červené víno a zvyšné dva rozotreté strúčiky cesnaku.

  3. Pred koncom zahustíme smotanou, prípadne múkou. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, zemiakmi, cestovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!