Vepřové na houbách s vínovo-rybízovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece
- 6-7 velkých žampionů
- 2 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 PL želé z rybízu
- 2 PL rajčatového protlaku
- 2 dl červeného vína
- 1 lžičku mletého nového koření
- 1 lžičku drceného kmínu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 dl vývaru
- petrželka
- trochu sušeného rozmarýnu
- pepř
- sůl
Postup Vepřové na houbách s vínovo-rybízovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno, mäso na kocky a opražíme.
Pridáme koreniny, paradajkový pretlak, ríbezľové želé, sójovku a zalejeme vývarom. Asi po 10 minútach pridáme huby, červené víno a zvyšné dva rozotreté strúčiky cesnaku.
Pred koncom zahustíme smotanou, prípadne múkou. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, zemiakmi, cestovinami.