Vepřové kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové kotlety bez kosti (tenčí)
brambory
tvrdý sýr (množství podle počtu kotlet cca 70 gr na kotletu)
strouhanka
česnek (pár stroužků)
rozmarýn
2-3 bobkové listy
pepř mletý
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky bobkových listů. Sýr nakrájíme na plátky, poklademe jím maso, ale ne od kraje ke kraji, spíš doprostřed plátku masa. Jehličky rozmarýnu nakrájíme na drobno a posypeme jimi sýr.

  2. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na hodně tenké plátky. Plátky položíme na sýr, plátky se musí dostatečně překrývat. Brambory osolíme, opepříme, posypeme strouhankou, pokapeme olivovým olejem. Podlijeme trochou teplé vody a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C po dobu cca 40 minut. Vody na podlití dáme jen trošku, maso by se mělo spíš smažit, sýr z masa trochu steče a vytvoří nám kolem masa kůrčičku.

  3. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo jen se salátem.:))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!