Zeleninová směs s rýží

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 cibule
2 menší klobásky (spíš na ovonění, můžete vynechat)
4 mrkve
1/2 celeru
2 malé petržele
2 papriky
6 tyčinek řapíkatého celeru
konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce (cca 420 g)
olej
vegeta
pepř
sůl
bazalka
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibulku a posypeme vegetou.

  2. Přidáme klobásku nakrájenou na malé kostičky a postupně zeleninu pokrájenou na nudličky v tomto pořadí mrkev, celer, petržel, paprika a nakonec řapíkatý celer nakrájený na půlkolečka.

  3. Průběžně podléváme trochou vody podle potřeby, a za občasného míchání necháme dusit do změknutí.

  4. Do změklé zeleniny přidáme konzervu fazolí, osolíme, opepříme, dochutíme

  5. bylinkami a necháme ještě chviličku prohřát, aby se všechny chutě propojily. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!