Dezert z jablek a brusinek
Recepty, MoučníkySuroviny
- půl litru mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- cukr dle chuti
- 3 žloutky
- 200 ml smetany
- na jablka:
- 3 jablka
- 2 lžíce másla
- půl hrnku brusinek
- cukr dle chuti
- cukrářské piškoty
Postup Dezert z jablek a brusinek
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme vychladnout.
Piškoty nalámeme na kousky.
V kastrolu dáme vařit mléko s cukrem a až začne vřít, přidáme prášek a uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vmícháme žloutky. Necháme vychladit. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do vystydlého pudinku.
Připravíme skleničky a plníme. Na dno dáme rozdrobené piškoty, na to krém, ovoce a zase piškoty, krém a ovoce.
Nejlepší je dělat tento pohár den předem, aby se piškoty stihly hezky rozmočit.