Mořský vlk s citronovým pepřem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 ks filetu z Mořského vlka
ghí
citronový pepř
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety opláchneme, osušíme a ze strany kde je kůže, opatrně na třech místech nařízneme, aby se nám filet na pánvi nekroutil.

  2. Na dlaně si nakapeme trochu olivového oleje a ten vetřeme do filetů z obou stran.

  3. Následně z obou stran rybu i osolíme a bohatě okořeníme citronovým pepřem. Grilovací pánev rozpálíme a přidáme lžíci přepuštěného másla. Zprudka opečeme nejprve kůží dolů, a jakmile začne maso ze strany od kůže bělat, tak filety otočíme – později by se nám již filet asi rozpadl.

  4. Opečeme ještě krátce i z druhé strany. Podáváme na směsi teplé zeleniny, nebo dle chuti s brambory či bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!