Kotlety na jablkách v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 vepřové kotlety
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2-3 kyselejší jablka
sůl
čerstvě mletý pepř
celý červený pepř
4 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na okrajích několikrát nařízneme, rukou naklepeme, osolíme a opepříme mletým pepřem.

  2. Dáme do mísy, zakapeme olejem (asi 2 polévkové lžíce), přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku a několik kuliček červeného pepře, promícháme a dáme do lednice uležet, nejlépe přes noc.

  3. Asi 2 hodiny před tepelnou úpravou vyndáme maso z lednice a necháme při pokojové teplotě.

  4. Na pánvi rozpálíme zbývající olej (asi 2 polévkové lžíce) a maso na něm zprudka opečeme z obou stran (cibuli s česnekem zatím ponecháme stranou).

  5. Opečené maso přendáme do nádoby PH.

  6. Na výpeku z masa osmahneme cibuli a česnek a přidáme k masu.

  7. Do pánve nalijeme trochu horké vody (cca 100ml), provaříme a nalijeme na maso.

  8. Jablka rozkrojíme na osminky, odstraníme jadřinec a rovněž je přidáme do nádoby k ostatním surovinám. Kdo chce, může jablíčka oloupat, ale není to třeba, dlouhým vařením v PH krásně změknou a při jídle je ani nepoznáte.

  9. Hrnec uzavřeme a jídlo vaříme na stupeň II. zhruba 3 hodiny.

  10. Ke konci úpravy přemístíme nádobu do trouby vyhřáté na 180°C a ještě chvíli odkryté pečeme, aby maso trochu chytilo barvičku. Podáváme nejlépe se šťouchanými brambory, můžeme ještě pro oko a pro chuť posypat několika kuličkami červeného pepře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!