Vepřové kostky na provensálu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového masa
1 cibule
1 červená kapie
1 bílá paprika
1/2 salátové okurky (nebo cukety)
1 rajče
1 vrchovatá lžička provensálského koření
1 lžíce červené sušené papriky
1 lžíce solamylu
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme orestovat nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, provensálské koření a sůl, na kostky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme dusit.

  2. Když je maso poloměkké, přidáme kapii, rajče a papriku nakrájené na proužky, dusíme dál.

  3. Za chvíli dáme nastrouhanou okurku (nebo cuketu) a zahustíme solamylem, který rozpustíme v trošce vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!