Jehněčí Rogan Josh

Recepty, Jiné maso

Suroviny

750 g jehněčího masa (i s trochou kosti)
4 stroužky česneku
asi 2 cm kousek zázvoru
3 lžíce oleje
4 rajčata
750 ml bílého jogurtu
1 cibule
Koření I.:
1 lžíce celého pepře
6 semen kardamonu
3 hřebíčky
1 celá skořice
Koření II.:
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mleté skořice
1/2 lžičky cayenského pepře
2 lžičky drceného fenyklu
2 lžičky garam masala
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozohrejeme v hrnci a asi 2 min na ňom opražíme korenie I. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme na kocky narezané mäso a prudko opečieme.

  2. Cesnak a zázvor s troškou vody rozmixujeme na pastu a pridáme k mäsu. Pridáme koreniny II., na kocky narezané paradajky a opäť krátko orestujeme.

  3. Potom zalejeme vodou tak, aby mäso bolo skoro zakryté a pomaly dusíme, kým nie je mäkké.

  4. Stiahneme z plameňa a tesne pred podávaním primiešame jogurt.

  5. Podávame s opečenými zemiakmi, ktoré zmiešame so zmesou podrveného koriandra a horčice (semená).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!