Vepřové koleno s kysaným zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kusy vepřové koleno
2 kusy Knorr Bohatý bujón Kuřecí, 4 kalíšky
1 kg kysané zelí
2 kusy mrkev
1 kus celer
1 ks pórek
2 kusy bílá cibule
15 g majoránky
2 kusy bobkový list
7 zrnek pepř zrnitý
3 zrnka nové koření
15 gramů máslo
30 gramů mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu kromě cibule umyjte a nakrájejte na menší kousky.

  2. Zalijte 3 litry vody. Přidejte všechno koření kromě majoránky. Následně přidejte Knorr Bohatý bujón Kuřecí a uvařte bujón.

  3. Přidejte očištěná vepřová kolena a vařte cca 2 hodiny, dokud nebudou měkká. Následně maso vyndejte z vývaru, aby trochu vystydlo.

  4. Nakrájejte zelí, přidejte je k vývaru po vaření masa a vařte, dokud nebude měkké.

  5. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Z másla, cibule a mouky udělejte jíšku a přidejte ji k zelí. Dochuťte majoránkou.

  6. Oddělte maso od kostí. Maso přidejte k zelí a vařte ještě 20 minut, aby se všechny chutě spojily. Servírujte s chlebem nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!