Letní řezy Mojito

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
5 vajec
5 lžic cukru
1 lžíce oleje
5 lžic hladké mouky
Krém:
1 šlehačka (200 ml)
1 tvaroh
zakysaná smetana nebo bílý jogurt (200 g)
salko nebo moučkový cukr podle chuti
1 limetka
máta

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme celá vejce společně s cukrem. Do vzniklé pěny zašleháme olej a po lžících opatrně vmícháme mouku. Rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a pečeme na 180°C asi 10 minut. Upečený plát necháme vychlanout.

  2. Šlehačku ušleháme, ke konci přidáme cukr nebo salko. Vmícháme zakysanou smetanu a nakonec tvaroh a případně dosladíme. 1/3 krému dáme stranou, do zbývajícího vmícháme nadrobno posekané lístečky máty a šťávu a nastrouhanou kůru z limetky.

  3. Vychladlý plát těsta rozdělíme podélně na třetiny, promažeme ochuceným krémem. Poskládáme na sebe, povrch pomažeme odloženým bílým krémem a dáme vychladit. Můžeme ale i dát na hodinku, dvě do mrazáku, získáme tak osvěžující mraženou pochoutku- v těchto vedrech tuhle variantu DOPORUČUJI!!! Před podáním ozdobíme plátky limetky, kůrou a mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!