Meruňkové řezy II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
125 g másla
100 g moučkového cukru
4 vejce
200 g polohrubé mouky
1 balíček kypřícího prášku
5 KL kakaa
2 KL rumu
plech 30 x 40
Náplň:
700 g měkkých meruněk nebo kompotu
1 balíček vanilkového cukru
3 PL cukru
250 g meruňkového jogurtu
250 g šlehačky
citrónová šťáva
8 plátků želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme. Přidáme rum a nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a stejnoměrně rozetřeme těsto. Vložíme do trouby a upečeme.

  3. Nádivka: Měkké meruňky rozmixujeme (pár jich necháme na ozdobu), přidáme jogurt, cukr a citrónovou šťávu. Šlehačku ušleháme a zlehka vmícháme k pyré.

  4. Želatinu rozpustíme ve 4 PL studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Za stálého míchání zahřejeme (nevaříme), až do úplného rozpuštění. Okamžitě přidáme asi 3 PL pyré, rozmícháme a vmícháme do zbylé směsi.

  5. Náplň naneseme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do chladničky, nejlépe přes noc.

  6. Nakrájíme na obdélníky a libovolně zdobíme. Např. měsíčky meruněk, které přelijeme bezbarvou dortovou želatinou a přidáme lísteček máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!