Krkovičkové plněné válečky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové krkovice
2 větší cibule
2 stroužky česneku
Na náplň:
kremžská hořčice
2 vejce natvrdo uvařené
6 ks sušených rajčat v oleji
sterilované kapie
staročeské koření
1 litr vývaru nebo 1 masox
asi 2 lžíce hladké mouky na zahuštění
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice si naklepeme na tenko, aby se nám dobře balily, osolíme je, posypeme staročeským kořením a potřeme kremžskou hořčicí.

  2. Na náplň dáme téměř polovinu vajíčka, polovinu sušeného rajčete(to jest 1 kus), několik sterilovaných kapií, válečky zabalíme, ovážeme, nebo přichytíme kovovými jehlami a necháme odpočinout. Zatím si nakrájíme na jemno cibule, kterou si osmažíme na trošce oleje a k ní přidáme válečky a ze všech stran je opečeme. Pak všechno přendáme do PH, na válečky dáme pokrájený česnek, nasypeme mouku na zahuštění, nalijeme vývar, osolíme a necháme 3 hodiny pomalit.

  3. Lze dělat normálně na sporáku, kdy po opečení válečků pokračujeme stejně, jen mouku dáme nakonec rozmíchanou v trošce vývaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!