Vepřové čínské nudle

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřového masa (kotleta nebo kýta)
2 lžíce bílého jogurtu
špetka soli
1 velká lžíce sterilované kapie
kousek pórku
1 lžíce solamylu
1 lžíce worcesteru
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamu
1 lžíce chia semínek
1 vejce
trochu sladké papriky
1 lžička čerstvě strouhaného zázvoru
1 lžíce kokosového oleje
Na nudle:
dva pláty čínských nudlí
podle chuti worcester
sůl
sójová omáčka
kari
sladká paprika
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na nudličky a v míse si ho smícháme se solamylem, sladkou paprikou, worcesterem, sójovou omáčkou, solí, sezamem, chia semínky, zázvorem, kapií, na nudličky nakrájeným pórkem, jogurtem a vejcem. Dáme do ledničky na dvě hodiny odležet. Pak vložíme kokosový olej na rozpálenou pánev a na něm orestujeme směs masa po dobu asi deseti až patnácti minut. Pak trochu podlejeme vodou, přikryjeme poklicí a necháme dusit 15 minut.

  2. Mezitím si připravíme nudle. Oba pláty nudlí dáme do mísy, zalijeme je vařící vodou, přikryjeme poklicí a necháme stát 5 minut. Pak nudle scedíme, vrátíme do mísy a podle chuti k nim přimícháme worcester, sůl, sójovou omáčku, kari a sladkou papriku. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm nudle orestujeme. Servírovat můžete buď směs masa na nudle nebo oboje smíchat:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!