Pečené vepřové koleno na černém pivu 1

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového kolene
2 dl černého piva (Kozel)
sůl
pepř
2-3 menší cibule
sádlo
vývar z uvařeného kolena

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vepřové koleno v osolené vodě (cca na 1 hod). Po uvaření ho vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vývar necháme, budeme ho potřebovat na podlévání.

  2. Maso dáme do nádoby, ve které ho budeme péct. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, trochu sádla a zalijeme černým pivem. Osolíme a opepříme dle chuti.

  3. Dáme péct na cca 1 hod do změknutí masa na 170°-180°C. Dle potřeby podléváme vývarem, ve kterém jsme uvařili koleno. Podáváme například s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!