Tykvový/cuketový pohár s jogurtem a ricottou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tykvová/cuketová vrstva:
200 g tykve nebo cukety
500 ml mléka
100 g krystalového cukru
40 g Zlatého klasu
1 lžička skořice
Jogurtovo-ricottová vrstva:
250 g ricotty
200 ml jogurtu
1 vanilkový cukr
Posýpka:
2 lžíce ovesných vloček
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce sekaných ořechů
(můžeme použít různá semínka, ořechy dle chuti, nebo müsli)

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu (cuketu) nakrájame na kocky, podlejeme 1 lyžicou vody a dusíme 5 minút. Potom rozmixujeme.

  2. Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý krém (varí sa krátko, dodržať návod). Pridáme škoricu a rozmixovanú tekvicu (cuketu). Spolu ešte 5 minút povaríme.

  3. Ricottu zmiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom.

  4. Do pohárov striedame vrstvu tekvicového krému s vrstvou jogurtu do vyčerpania surovín.

  5. Vločky a semená nasucho krátko opražíme, kým nezačnú voňať a posypeme poháre. Poháre dáme do chladničky dobre vychladnúť, až potom konzumujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!