Vepřová panenka na medu s fenyklovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové panenky
2 lžíce medu
2 stroužky česneku
2 fenyklové bulvy
1 lžíce fenyklových semínek
1 lžíce rozmarýnu
sůl
pepř
trochu oleje
asi 4 lžíce bílého vína
3 vrchovaté lžíce strouhaného parmezánu
3 lžíce Mascarpone nebo husté kysané smetany
máslo
asi 3 lžíce strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. V hmoždíři rozdrťte fenyklová semínka a rozmarýn. V misce smíchejte med, rozmačkaný česnek, koření, sůl a pepř podle chuti a pomažte touto pastou panenky. Vložte je do mělkého pekáčku vymazaného olejem a pečte při 200°C asi 30 minut tak, aby maso zůstalo uvnitř narůžovělé.

  2. Mezitím nakrájejte fenykl na plátky asi 1 cm silné. Tvrdý konec u kořene vykrojte. Vařte v páře asi 10 minut do změknutí, ale neměl by se rozvařit.

  3. Pak ho rozmačkejte, přidejte víno, parmezán a mascarpone. Na pánvi na kousku másla osmažte strouhanku.

  4. Zapékací mísu vymažte máslem. Přendejte sem maso z pekáčku, zalijte omáčkou, posypte osmaženou strouhankou a dejte na 10 minut zapéct při 180°C. Ozdobte snítkou fenyklu a rozmarýny a podávejte s ciabatou nebo gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!