Quiche z celozrnné mouky s pórkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
250 g celozrnné mouky
100 g másla
1 vejce
špetka soli
Nádivka:
3 pórky
250 ml smetany
100 g nastrouhaného eidamu
oříšek másla
pepř
sůl
2 vejce celá
1 žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou tzv. křehkého těsta. 250 g mouky si vysypeme na přípravnou plochu. Uprostřed si uděláme ďolík, přidáme studené máslo nakrájené na menší kousky, vejce a špetku soli. Vše nožem prosekáme až nám zůstanou žmolky másla obalené moukou. Potom začneme těsto hnětat ručně, ale né moc dlouho aby nám moc nezteplalo.

  2. Hroudu těsta obalíme fólií a dáme do lednice minimálně na 30 minut odpočinout.

  3. Po spaní těsto vyválíme do připravené formy, tak abychom měli okraje cca 2 cm vysoké. Dno těsta propícháme vidličkou.

  4. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka 0,5 cm široké. Ty pak osmahneme na oříšku másla dozlatova na pánvičce stačí 7 minut.

  5. Dvě vejce, žloutek, smetanu, sůl a pepř dáme do misky a prošleháme vidličkou.

  6. Na propíchané těsto dáme pórek, sýr eidam (trochu si ho schováme na horní část) a vše zalijeme smetanou.

  7. Dáme do trouby na 180°C asi 45 minut. Deset minut před koncem můžeme posypat povrch zbytkem sýru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!