Uzená kuřecí česnečka se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

kosti a kůže z uzených kuřecích stehen
1 cibuli
5 stroužků česneku
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
pokud máme, můžeme použít stonky libečku
1 lžíci sádla
1 středně velkou cibuli
1 větší mrkev
2 menší brambory
1 tenký plátek celeru
2 vejce
1 lžičku kouřové soli
1 lžičku uzené papriky
1 lžičku sušeného práškového česneku
nasekaná zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme všechny uvedené suroviny určené na vývar, zalijeme studenou vodou a mírným varem uvaříme vývar.

  2. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli. Mrkev, celer a brambory nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  3. V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli, přidáme mrkev s celerem a 3 minutky restujeme, až začne mrkev pouštět barvu.

  4. Zasypeme uzenou paprikou a solí, promícháme a zalijeme přecezeným vývarem.

  5. Přidáme nastrouhané brambory a pod pokličkou slabým varem vaříme 10 minut. Poté přidáme sušený česnek, rozmíchaná vejce a ještě 3 minuty provaříme. Podle potřeby dochutíme.

  6. Na každý talíř dáme pár kousků uzeného masa, které jsme obrali od kostí, zalijeme horkou polévkou a posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!