Trhací bylinková růžička

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
190 ml vlažné vody
20 g droždí
2 lžice oleje
1 lžička soli
125 g bylinkového másla

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozpustíme ve vlažné vodě droždí,přidáme mouku,olej,sůl a vypracujeme v těsto.Necháme 30min. vykynout.

  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny aby šlo lépe vyválet.Vyválíme pláty silné cca 5mm a nakrájíme na obdélníčky zhruba 4cmx8cm.Namažeme bylinkovým máslem.

  3. Připravíme si kulatou formu-může být dortová a dno vyložíme pečícím papírem.

  4. Vememe dva kousky obdélníčků a zahákneme je do sebe-viz obrázek.Poté už jen skládáme obdélníčky do mezer a ke konci už jak to vyjde.

  5. Dáme péct do vyhřáté trouby na 190st 30minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!