Mušle na citronovém rizotu

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Jakubské mušle 10 kusů
stává z 1 citronu
3 PL olivového oleje
1 PL medu
hrubě mletý pepř
sůl
Risoto:
200 g mléčná ryze nebo italská risoto rýže
1 šalotka
zeleninový bujón nebo vývar
2 PL olivový olej
máslo z lednice
Parmasan
stáva z 1/2 citronu
hrst pokrájené meduňky (MELISSA OFFICINALIS)

Postup přípravy receptu

  1. Jakobské mušle naložíme na 1-2 hodiny do směsi dle popisu (kromě soli a pepře). Doba grilování je asi tak 10 min. Mušle mají lehce růžový nádech. Nakonec lehce osolit a opepřit.

  2. Risoto: Šalotku zesklovatět na 2 PL oleje, rýži vsypeme do kastrolu a lehce opražíme. Vlejeme zeleninový vývar tak, aby rýže byla tímto pokrytá. Za stálého míchání (asi 20 min.) vaříme do poloměkka (někdy je třeba přidat trochu vývaru).

  3. Pak přidat studené máslo a parmazán (zamíchat). Přikryté pokličkou stáhnout z ohně a nechat v klidu. Rýže má být al dente.

  4. Nakonec dáme šťávu z poloviny citronu nebo hrst pokrájené MELISSA OFFICINALIS.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!