Tofu pomazánka se sladkou paprikou a červeným mojo kořením

Recepty, Pomazánky

Suroviny

350 g tofu natural
2 lžíce oleje
1 rovná lžička soli
1 rovná lžička červené sladké papriky
červené mojo koření dle chuti (dala jsem asi 1.5 lžičky)
voda podle potřeby (asi 100-200 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Tofu po vyndání z obalu opláchneme a nakrájíme na kostky. Přidáme olej, sůl, sladkou papriku a mojo koření, přilijeme 100 ml vody a rozmixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá a mixér si s ní neporadí, přiléváme po troškách další vodu. Množství vody záleží na pevnosti tofu, na výkonu vašeho mixéru a také na tom, jak moc chcete pomazánku hustou.

  2. Podáváme jako pomazánku na pečivo nebo jako dip k zelenině či krekrům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!