Kapr po maďarsku

Recepty, Ryby

Suroviny

2 kg kapra
sůl
pepř
2 dl hrubé mouky
0,5-0,7 dl mleté sladké papričky
2 ks velké cibule
tuk omega

Postup přípravy receptu

  1. Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme hrubou mouku (cca 2 dl) a (0,5-0,7 dl) sladké mleté papriky a krapet pepře. Vše se řídí samozřejmě podle velikosti či počtu kaprů. Toto je dávkování na jednoho kapra cca 55 cm.

  2. Kapra v tomto obalíme. Na hlubší pánev s víkem (víko předem sundáme) hodíme cca 4 vrchovaté polévkové lžíce tuku (ceres nejlépe) roztavíme na max. a vložíme na to kousky kapra. Ihned ztlumíme tak na půlku, možná ještě méně, záleží na sporáku a osmahneme ze tří stran.

  3. Mezitím připravíme cibuli. Cca 2 opravdu velké cibule nakrájené na kolečka (3 mm). Jakmile kapra obrátíme na poslední stranu, zasypeme kolečky cibule a přiklopíme pokličkou.

  4. Hotovo je v momentě, kdy cibule změkne a zesklovatí. Servírujeme s chlebem nebo bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!