Rybízový dort s tofu a agarem (Dělená strava podle LK - Kytky+ovoce)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
125 g mrkve
125 ml řepkového oleje
220 g hladké mouky
1,5 prášku do pečiva
vanilkový fruktózový cukr
1 lžíce fruktózového cukru
špetku soli
Náplň:
0,5 litru rostlinného mléka
5 g agaru
350 g tofu, nejlépe hedvábného, ale nemusí být
200 g marmelády dia nebo s fruktózou

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: 125 g mrkve+125 ml řepkového oleje rozmixuji tyčovým mixérem v míse, přidám 220 g hladké mouky,1,5 kypřícího prášku, vanilkový fruktózový cukr, 1 lžíci fruktózového cukru a špetku soli.

  2. Zpracuji v těsto, dám do lednice na hodinu odpočinout. Po hodině těsto pustilo šťávu a olej, je kompaktní. Roztlačím ho prsty na dno dortové formy. Peču na 180°C cca 20 minut na papíru. Nechám vystydnout ve formě.

  3. Náplň: Do 0,5 litru rostlinného mléka (měla jsem Zajíce) nasypu 5 g agaru, chvíli nechám stát a pak 5 minut povařím. Přidám cca 350 g bílého nebo hedvábného tofu, 200 g dia marmelády nebo marmelády slazené fruktózou. Vše rozmixuji dohladka, naliji na korpus, posypu ovocem sušeným mrazem. Nechám ztuhnout v lednici. (Pokud nemáte hedvábné tofu, tak povařte bílé nebo natural 30 minut ve slané vodě, stane se chuťově neutrální)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!