Kuřecí vše v jednom

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
8 brambor
200 g tvrdého sýru (nejlépe blaťáckého zlata nebo jiný s větším obsahem tuku, který se bude dobře zapékat)
2 cibule
3 stroužky česneku
0,5 l silného vývaru z kvalitního gelového bujónu
koření na kuřecí maso dle chuti které se hodí
cca 1 polévková lžíce sladké papriky
velká hrst posekaného libečku
(který tomu propůjčí jedinečnou chuť a vůni)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm. Poklademe jimi dno zapékací misky nebo pekáčku a mírné osolíme. Gelový bujón rozpustíme ve vroucí vodě.

  2. Kuřecí maso očistíme, okrájíme přebytečný tuk, nakrájíme na kousky, mírně osolíme, posypeme kořením a sladkou paprikou, pokud ji již kořenící směs neobsahuje. Také pokud kořenící směs obsahuje již sůl, nesolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek posekáme, sýr nahrubo nastrouháme.

  3. Na plátky brambor dáme maso, na maso rozprostřeme cibuli, česnek a libeček a posypeme hustě nastrouhaným sýrem, zaprášíme sladkou paprikou a vše zalijeme vývarem asi tak do poloviny výšky masa. Přiklopíme nebo zabalíme alobalem a dáme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme cca 30 minut, poté odklopíme poklici nebo sundáme alobal a dopečeme do zlatova. Pokud by bylo vývaru v pekáčku příliš, trochu jej odebereme. Ale měl by se skoro všechen vstřebat do pokrmu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!