Tofu burger

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

asi 100 g tofu
asi 150 g bataty
sůl
pepř
kari
lžička promačkaného česneku
pažitka
lžička hořčice
2 lžičky worcestru
hrst sušené cibule
půl hrnku rozmixovaných vloček
pár chilli semínek
Dále na oblohu:
avokádo
1 červená cibule
asi 4 lžíce cukru
3 lžíce červeného vinného octa
salát
rajčátka
Na dressink:
půl hrnku zakysané smetany
půl lžičky prolisovaného česneku¨
pažitka
sůl
pepř
lžička medu

Postup přípravy receptu

  1. Batát nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Pak horké rozmačkáme na kaši. Vystydlé smícháme s rozmačkaným tofu, okořeníme, přidáme česnek a ostatní ingredience. Zahustíme vločkami a vytvarujeme karbanátky.

  2. Na pečící papír dáme karbanátky a pokapeme olejem. Pečeme v troubě na 220°C asi 15 minut. Bulky buď máme domácí nebo koupené. Já udělala domácí z jogurtu s vločkami.

  3. Dressink připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a osladíme medem. Zkaramelizovanou cibulku připravíme tak, že na troše oleje orestujeme nakrájenou cibulku na plátky a posypeme cukrem. Krátce orestujeme a zakápneme vinným octem. Provaříme a vystydlé servírujeme do burgru.

  4. Bulku rozkrojíme, potřeme spodek hořčicí a poklademe trhaným salátem. Dáme karbanátek, na to zkaramelizovanou cibulku, na to avokádo, rajčátko a opět salát. Hořejší část bulky potřeme majonézou a hamburger přiklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!