Šlehačkové koblihy

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
20 g droždí
500 g mouky (1/2 hladké a 1/2 polohrubé)
3 žloutky
2,5 PL krupicového cukru
150 ml mléka
povidla
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru, lžíce polohrubé mouky a droždí uděláme kvásek.

  2. Do mísy dáme mouky, žloutky, smetanu, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout.

  3. Potom lžící oddělujeme bochánky, které plníme povidly.

  4. Necháme ještě vykynout asi 10 minut a poté smažíme v dostatečném množství oleje dorůžova z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!