Ananasové řezy se třemi náplněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
250 g cukru
1 dl horké vody
1 dl oleje
1 prášek do pečiva
tuhý sníh ze 4 bílků
(4 žloutky)
pár kapek mandlové tresti nebo nahradíme část vodu malým panákem Amareta asi 0,3 dl
Krém:
600 g zakysané smetany 16% tuku
4 lžíce cukru moučka
1 krém Olé s vanilkovou příchutí
1 ztužovač zastudena (Dr. Oetker)
4 lžíce ananasového kompotu (rozmixovat)
(200 ml šťávy z ananasového kompotu)
6 lžic Nugety
6 lžic rybízového džemu rozmíchaného s
1 dcl portského vína (zde Kahor, můžete použít i víno portského typu)
skořice na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem a horkou vodu spolu s amaretem vyšleháme do pěny, pak přidáme olej a nakonec mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh.

  2. Rozetřeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut při 180°C – vyzkoušíme špejlí střed. Necháme vychladnout, pak sejmeme z papíru a napříč rozdělíme na dvě části.

  3. Krém: ananas smícháme se zakysanými smetanami a cukrem, vyšleháme a přidáme krém Olé se ztužovačem. Rozmixujeme na hladkou hmotu.

  4. První korpus namažeme nugetou, pokud je tuhá, můžeme ji na minutu vložit do mikrovlnky (program rozmrazování). Pak natřeme polovinu ananasového krému a překlopíme druhým plátem.

  5. Ten potřeme marmeládou smíchanou s kořeněným vínem a potřeme druhou polovinou korpusu. Rozetřeme zbývající částí krému a dozdobíme. Pomohla jsem si krajkou z dortových podložek, přes kterou jsme nasypala skořici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!