Smažené kuřecí řízky se zázvorem a kouřovou solí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

700 g kuřecího masa (prsní řízky)
2 PL olivového oleje
1 lžička kouřové soli
1 lžička sušeného zázvoru
libeček
petrželka
hladká mouka na obalení
strouhanka domácí na obalení
2-3 vejce
olivový olej
perlivá voda (150-200 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opláchneme, osušíme a mírně přes folii naklepeme. V misce si rozmícháme olivový olej, sušený zázvor, kouřovou sůl, nadrcené bylinky, zamícháme a vetřeme do naklepaných řízků. Maso necháme v misce v chladu přes noc, aby pěkně nasáklo příchuť zázvoru, soli a bylinek.

  2. Smícháme vejce, perlivou vodu, hladkou mouku a v této směsi řízky obalíme. Nakonec vkládáme do domácí strouhanky.

  3. Vložíme do předehřáté trouby na plech s pečícím papírem (papír jsme malinko pokapali olejem) a smažíme na 180-200°C dozlatova. Během smažení v troubě podle potřeby obrátíme. Podáváme s celerovým šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!