Thajský salát s hruškou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 velkou tvrdou hrušku
2 řapíky celeru
polovina malé červené cibule
zelená část 1 jarní cibulky
1 cm čerstvého zázvoru
1 limetka
1 lžíce rýžového octu
malou špetku soli
malý kousek thajské chilli papričky
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce i zeleninu omyjeme a na papírové utěrce necháme oschnout. Hrušku rozkrojíme a vyndáme jádřinec. Pomocí škrabky nebo nože do misky nakrájíme hrušku na julienne nudličky, průběžně je prokapáváme limetkovou šťávou, aby nezhnědly. Naškrábeme nebo nakrájíme i řapíky a přidáme k hrušce.

  2. Na jemném struhadle nastrouháme zázvor, červenou cibuli nakrájíme na hodně jemné měsíčky. Vše přidáme spolu se lžící rýžového octa do mísy a zlehka promícháme. Můžeme maličko přisolit, není to nutné, ale sůl zvýrazní sladkokyselou chuť.

  3. Ihned podáváme v mističkách nebo na talířcích doplněné lehce jen malinko chilli, zelenou cibulkou a lístky koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!