Thajský salát s kešu

Recepty, Saláty

Suroviny

2 hrsti baby špenátu nebo salátu
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 větší mrkev
čerstvý koriandr dle chuti
1-2 stroužky česneku
1 zelená cibulka
kešu oříšky (nejlépe kořeněné)
volitelná chilli paprička
Zálivka:
1 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce olivového oleje (citronový)
1 lžíce rýžového octu
1 lžička sezamového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Listy špenátu nebo salátu i koriandru opláchneme, necháme okapat a dáme do misky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nasekáme na nudličky. Mrkev oškrábeme škrabkou, omyjeme a škrabkou uděláme delší tenké pruhy.

  2. Kešu natural dáme na suchou pánev opražit a přidáme koření, jaké máme rádi, třeba doma namíchanou směs na grilování. Promícháme a přesypeme na talířek.

  3. Nasekáme jemně česnek, hrubě cibulku a oříšky. Vše přidáme do misky. Z uvedených ingrediencí vyšleháme zálivku, nalijeme do misky a vše promícháme. Salát podáváme posypaný nasekanou zelenou cibulkou a chilli papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!