Thajský salát z pekingského zelí

Recepty, Saláty

Suroviny

1 kuřecí prsa marinovaná přes noc
kokosový olej
1 menší pekingské zelí
2 mrkve
1 červená paprika
1 červená cibule
čerstvý koriandr
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetové šťávy
1 lžíce rybí omáčky
2 lžičky cukru
1/2 i více lžičky Sriracha

Postup přípravy receptu

  1. Měla jsem kuřecí prsa nakrájená na nudličky přes noc v marinádě z olivového oleje, světlé sojové omáčky, citronové šťávy a 1 lžičky solamylu. Můžete udělat podle své chuti nebo použít zbytek pečeného kuřete. Pokud máme marinované maso nebo jen syrové, rozpálíme pánev dáme 1 lžíci kokosového oleje a postupně po malých dávkách všechno maso opečeme.

  2. Cibuli překrojíme, sloupneme, nakrájíme na tenké měsíčky a dáme do mističky se studenou vodou (zbaví se štiplavosti a zůstane křehká). Než se opeče všechno maso, nakrájíme na jemné nudličky zelí a dáme do mísy. Papriku i mrkev očistíme, opláchneme, nakrájíme na julienne nudličky a přidáme k zelí.

  3. Zchladlé maso a scezenou, okapanou cibuli přidáme do mísy. V mističce nebo skleničce smícháme zálivku, vše v míse zalijeme a dobře promícháme. Podáváme posypané nasekaným koriandrem třeba s opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!