Thajský divoký okurkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 – 3/4 salátové okurky
1 menší červená cibule – nakrájíme na čtvrtkolečka
1 lžíce pražených arašídů - klidně sáhněte i po těch solených, nasekejte
3 špetky soli
Zálivka:
2 lžíce cukru
3 lžíce vody
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce jablečného octa

Postup přípravy receptu

  1. Okurku oloupeme (nebo jenom částečně – jako na zebru), nakrájíme podélně na čtvrtiny a pak napříč na kousky. Osolíme a dáme do ledničky na 15 minut odležet. Občas protřeseme, ať si okurky soli užijí.

  2. Smícháme ingredience na marinádu, vše přivedeme k varu a po 3 minutách, až omáčka více zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout.

  3. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, z okurek slijeme všechnu vodu. Smícháme cibuli s okurkou a dresinkem. Přimícháme nasekané arašídy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!