Thajská kuřecí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí řízky
hrst žampionů
2 chilli papričky
1 litr silného drůbežího vývaru
165 ml kokosového mléka (malá konzerva)
1 cibule
2-3 stroužky česneku
čerstvý zázvor (cca 4 cm)
limetka
olivový olej
sůl
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci olivového oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, kousky kuřecího masa a žampiony. Necháme maso zatáhnout, zalijeme vývarem, vložíme zázvor, chilli papričku, obojí jemně nakrájené a necháme společně vařit cca 25 minut.

  2. Na závěr přilijeme kokosové mléko a dochutíme limetkou a solí.

  3. Polévku rozdělíme do misek a do každé přidáme plátky čerstvé chilli papričky a posypeme koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!