Fazole v paprikovo-rajské omáčce

Recepty, Luštěniny

Suroviny

cca 750-800 g fazolí (předem uvařených)
1 velká cibule
1 žlutá paprika
1 červená paprika
140 g rajského protlaku
olej
50 g hladké mouky
nové koření mleté
pepř mletý
sůl
2 bobkové listy
cukr krupice dle chuti
cca 1 l vývaru
snítka tymiánu - není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit na světlou jíšku.

  2. Do paprikové směsi přidáme krátce osmažit i rajský protlak, ke kterému přisypeme zhruba dvě lžíce cukru, bobkové listy, nové koření a pepř dle chuti, snítku tymiánu a osolíme.

  3. Za stálého míchání přilijeme vývar, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a za občasného míchání krátce povaříme. Když máme papriku měkkou na skus, přisypeme předem uvařené fazole (v suchém stavu 350-400 gramů), vše společně povaříme, dle chuti ještě dochutíme cukrem, solí a pepřem, vyndáme bobkové listy, větvičku z tymiánu a můžeme podávat.

  4. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem. Doplnit můžeme osmaženou uzeninou (špekáček, klobása, salám...).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!