Fazole v paprikovo-rajské omáčce
Recepty, LuštěninySuroviny
- cca 750-800 g fazolí (předem uvařených)
- 1 velká cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 140 g rajského protlaku
- olej
- 50 g hladké mouky
- nové koření mleté
- pepř mletý
- sůl
- 2 bobkové listy
- cukr krupice dle chuti
- cca 1 l vývaru
- snítka tymiánu - není nutná
Postup Fazole v paprikovo-rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit na světlou jíšku.
Do paprikové směsi přidáme krátce osmažit i rajský protlak, ke kterému přisypeme zhruba dvě lžíce cukru, bobkové listy, nové koření a pepř dle chuti, snítku tymiánu a osolíme.
Za stálého míchání přilijeme vývar, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a za občasného míchání krátce povaříme. Když máme papriku měkkou na skus, přisypeme předem uvařené fazole (v suchém stavu 350-400 gramů), vše společně povaříme, dle chuti ještě dochutíme cukrem, solí a pepřem, vyndáme bobkové listy, větvičku z tymiánu a můžeme podávat.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem. Doplnit můžeme osmaženou uzeninou (špekáček, klobása, salám...).