Tatarkové koláčky s pórkovou náplní
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 400 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g tatarky
- 1 lžička soli
- 2 lžičky cukru
- 1/2 kostky droždí (22 g)
- 270 ml vody
- Náplň:
- 1 menší porek
- 100 g anglické slaniny
- lžíce oleje
- 1 vejce na potření
- 100 g strouhaného sýra na posypání
Postup Tatarkové koláčky s pórkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku smícháme s cukrem a solí, rozdrobíme do ní droždí a zalijeme vlažnou vodou. Necháme vykynout kvásek, přidáme tatarku, zpracujeme těsto a necháme asi 45 minut kynout.
Pak pomoučněnou lžící vykrajujeme kousky těsta na pomoučněný vál, tvoříme kuličky, které na plechu zploštíme, pomažeme okraje a plníme náplní.
Posypeme sýrem a necháme ještě asi 15 min kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut na 180°C dorůžova.
Slaninu pokrájíme na tenké proužky a na lžíci oleje osmahneme až pustí tuk. Pak přidáme pórek krájený na tenká kolečka a chvilku dusíme.
Necháme trochu vychladnout a na každý koláček dáme lžíci náplně. Povrch posypeme strouhaným sýrem.