Tatarkové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
3 lžíce tatarské omáčky
1-2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce pikantní hořčice
velká cibule
koření na kuře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme tatarku s hořčicí a smetanou. Omyté a osušené maso osolíme. Důkladně ho potřeme marinádou, přikryjeme a uložíme do chladna do druhého dne.

  2. Hodinku před pečením maso vytáhneme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Čtvrtky předěláme i se zbytkem marinády do pekáčku s nakrájenou cibulí.

  3. Maso posypeme kořením, podlijeme trochou vody a přikryjeme. Takto pečeme cca 30 minut. Odkryjeme a dopečeme dalších 15-20 minut do křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!