Tatarkové kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- 3 lžíce tatarské omáčky
- 1-2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce pikantní hořčice
- velká cibule
- koření na kuře
- sůl
Postup Tatarkové kuře
Postup přípravy receptu
-
Smícháme tatarku s hořčicí a smetanou. Omyté a osušené maso osolíme. Důkladně ho potřeme marinádou, přikryjeme a uložíme do chladna do druhého dne.
Hodinku před pečením maso vytáhneme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Čtvrtky předěláme i se zbytkem marinády do pekáčku s nakrájenou cibulí.
Maso posypeme kořením, podlijeme trochou vody a přikryjeme. Takto pečeme cca 30 minut. Odkryjeme a dopečeme dalších 15-20 minut do křupava.