Francouzská cibulačka s tousty

Recepty, Polévky

Suroviny

Polévka:
500 g cibule
1 l vody
1 kostka zeleninového bujónu
1 dcl bílého vína
olivový olej
kousek másla
sůl
pepř
provensálské koření
Toasty:
plátky toastového chleba
strouhaný sýr (na posypání)
máslo (na namazání chleba)
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Polévka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi, kde jsme rozpustili kousek másla na olivovém oleji. Osmahlou cibuli přesypat do hrnce, zalít vodou, přidat bujón, sůl, pepř a 15 minut vařit. Poté přilít víno a nechat přejít varem. Odstavit z plamene a okořenit provensálskými bylinkami.

  2. Tousty: Chleby jsem nejdřív opekla v toustovači a potom jsem ho potřela máslem, posypala sýrem, lehce osolila a dala rozpéct do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!