Cachochbilli

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1500 g kuře (rozdělené na 17 dílů)
2 KL soli
2 KL čerstvě mletého pepře
1 KL mleté sladké červené papriky
3 PL másla
3 velké cibule
4 velké stroužky česneku
6 PL posekané petrželky
4 velké zralé rajčata (oloupané a nakrájené na plátky)
1 citron (pokrájený na plátky)
4 bobkové listy
125 ml kvalitního suchého bílého vína
na posypání:
bazalka
koriandr
kopr
1 PL Adžika

Postup přípravy receptu

  1. Zmiešame soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku a v tejto zmesi obalíme diely kuraťa.

  2. Na panvici rozohrejeme maslo a kura opečieme.

  3. Na dno maslom vymazaného pekáča dáme polovicu na drobno posekanej cibule, na ktorú rozložíme v jednej vrstve opečené kura a pokryjeme ho druhou polovicou cibule.

  4. Pokladieme plátkami cesnaku, zastrčíme plátky citronu, bobkové listy a posypeme petržlenovou vňaťou.

  5. Pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pasradajok a zalejeme bielym vínom.

  6. Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňoch 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti.

  7. Odkryjeme, pridáme 1 PL adžiky, posypeme bylinkovou zmesou a necháme tiahnuť ešte 10 minút, aby sa prepojili chute.

  8. Necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa do chladničky. Pred podávaním zohrejeme a servírujeme s dusenou ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy