Cachochbilli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1500 g kuře (rozdělené na 17 dílů)
- 2 KL soli
- 2 KL čerstvě mletého pepře
- 1 KL mleté sladké červené papriky
- 3 PL másla
- 3 velké cibule
- 4 velké stroužky česneku
- 6 PL posekané petrželky
- 4 velké zralé rajčata (oloupané a nakrájené na plátky)
- 1 citron (pokrájený na plátky)
- 4 bobkové listy
- 125 ml kvalitního suchého bílého vína
- na posypání:
- bazalka
- koriandr
- kopr
- 1 PL Adžika
Postup Cachochbilli
Postup přípravy receptu
-
Zmiešame soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku a v tejto zmesi obalíme diely kuraťa.
Na panvici rozohrejeme maslo a kura opečieme.
Na dno maslom vymazaného pekáča dáme polovicu na drobno posekanej cibule, na ktorú rozložíme v jednej vrstve opečené kura a pokryjeme ho druhou polovicou cibule.
Pokladieme plátkami cesnaku, zastrčíme plátky citronu, bobkové listy a posypeme petržlenovou vňaťou.
Pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pasradajok a zalejeme bielym vínom.
Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňoch 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti.
Odkryjeme, pridáme 1 PL adžiky, posypeme bylinkovou zmesou a necháme tiahnuť ešte 10 minút, aby sa prepojili chute.
Necháme vychladnúť a odložíme do druhého dňa do chladničky. Pred podávaním zohrejeme a servírujeme s dusenou ryžou.