Staročeské kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety
- sůl
- 1 lžíce staročeského koření
- 1 cibule
- 3 sterilované okurky
- hrst sušených namočených hub (nebo čerstvé)
- 1 lžička sardelové pasty
- 1 lžíce hladké mouky
- trochu vody
- olej
Postup Staročeské kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme staročeským kořením a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Výjmeme a do výpeku dáme osmahnout drobně nakrájenou cibuli, namočené houby a sardelovou pastu. Chvili podusíme a podlejeme.
Do šťávy vložíme osmažené kotlety a dusíme ještě půl hodiny. Podle potřeby ještě trochu podlijeme.
Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy vlijeme mouku rozmíchanou dohladka ve sklenici vody, chvíli povaříme a přeléváme přes maso.
Jako přílohu podáváme knedlík, rýži, nebo brambory.