Staročeské kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety
sůl
1 lžíce staročeského koření
1 cibule
3 sterilované okurky
hrst sušených namočených hub (nebo čerstvé)
1 lžička sardelové pasty
1 lžíce hladké mouky
trochu vody
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme staročeským kořením a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.

  2. Výjmeme a do výpeku dáme osmahnout drobně nakrájenou cibuli, namočené houby a sardelovou pastu. Chvili podusíme a podlejeme.

  3. Do šťávy vložíme osmažené kotlety a dusíme ještě půl hodiny. Podle potřeby ještě trochu podlijeme.

  4. Měkké kotlety vyjmeme, do šťávy vlijeme mouku rozmíchanou dohladka ve sklenici vody, chvíli povaříme a přeléváme přes maso.

  5. Jako přílohu podáváme knedlík, rýži, nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!