Kotlety – „dešťovky“

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 plátků vepřové kotlety bez kosti
sáček grilovacího koření s příchutí slaniny od Avokáda
1 síťka cibule šalotky
škrobová moučka - Solamyl
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety potřeme směsí grilovacího koření smíchaného s olejem a uložíme v misce do lednice nejlépe do druhého dne.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a jednotlivé plátky vepřové kotlety lehce obalíme ve škrobu (Solamyl) a vkládáme do rozpáleného oleje, kde velmi zprudka restujeme.

  3. Opečené plátky dáváme do připraveného hrnce. Jakmile je všechno maso opečeno, vložíme do výpečku osmažit dosklovita na jemno nakrájené cibule šalotky.

  4. Po osmažení přidáme k masu do hrnce a lehce podlijeme vývarem (není-li, použijeme kostku masoxu).

  5. Lehce dusíme cca 30 minut.

  6. Maso vyndáme a omáčku, která se nám díky škrobu na plátcích masa zahustila, propasírujeme, aby byla jemná.

  7. Vrátíme maso do omáčky a lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem. Jako příloha jsou výborné vařené nové brambory s jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!