Staročeská myslivecká krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová krkovice - plátky
cibule
sůl
pepř
mletý kmín
staročeské koření Vitana
žampiony (sterilované)
myslivecká omáčka Nikal

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme. Posypeme staročeským kořením, solí, pepřem a vložíme do pekáčku na nakrájenou cibulku (na kostičky).

  2. Necháme chvilku proležet a pak pečeme do změknutí masa.

  3. Maso v průběhu pečení podléváme teplou vodou.

  4. Po upečení maso vyjmeme z pekáčku, šťávu slijeme, do pekáčku vlijeme trochu vody a odstraníme výpek ze strany pekáčku, který přidáme do šťávy. Uvedeme do varu a přidáme rozmíchanou mysliveckou omáčku (rozmícháme 2 lžíce v trošce vody).

  5. Přidáme plátky žampionů, maso a provaříme několik minut.

  6. Podáváme s bramborem, rýží, knedlíkem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!