Kuřecí kapsa se sušenými rajčaty a oravskou slaninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsíčka větší
2 lžíce sušených rajčat, nejlépe nakládaných v oleji
10 dkg oravské slaniny (může být i anglická)
grilovací koření s bylinkami
8 menších brambor
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a nakrojíme od středu ke kraji, aby se dala naklepat na větší kus. Opatrně naklepeme. Mírně osolíme z obou stran - anglická slanina a rajčata jsou slané, tak ať není maso přesolené. Posypeme grilovacím kořením.

  2. Oravskou slaninu nakrájíme na hranolky a klademe na polovinu masa. Přidáme po lžíci sušených rajčat. Maso přehneme a kraje zasvorkujeme párátkem.

  3. Na pánvičce rozehřejeme olej, na který vložíme maso a opečeme z obou stran dozlatova. Maso podlijeme 1 dl vody, pánev přikryjeme poklicí a cca deset minut podusíme.

  4. Brambory oškrabeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Prosolíme. Já dávám na 3 minuty do mikrovlnky na plný výkon, ale nemusí být. Plátky vložíme do rozpáleného oleje a opečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!