Špaldové blondies

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g másla
100 g bílé čokolády
180 g třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
55 g hladké špaldové mouky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme troubu na 160 stupňů.

  2. Ve vodní lázni roztopíme máslo a čokoládu a mícháme do hladka. Poté přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a opět mí cháme do hladší hmoty (resp. do rozpuštění cukru). Odstavíme a necháme mírně zchladnout.

  3. V jiné míse smícháme sůl s moukou.

  4. Do mírně zchladlé čokoládové směsi přimícháme po jednom vejce a poté do směsi přisypeme mouku se solí.

  5. Po řádném vymíchání nalijeme hmotu do menšího pekáčku s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 40 min.

  6. Po zchladnutí podáváme buď samotné či s přelivem z kyselého ovoce anebo se zmrzlinou, ale jelikož už sám o sobě je dezertík sladký, moc bych to nepřeháněla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!