Lahodné domácí věnečky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1/4 l vody
50 g másla
170 g hladké mouky
4 až 5 vajec
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
4 dl mléka
1 balíček vanilkového pudinku
15 až 20 dkg másla
rumové aroma
moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucí vody dejte špetku soli, máslo a mouku. Snižte teplotu, důkladně promíchejte a vypracujte v hladkou nelepivou hmotu. Až se na dně hrnce vytvoří bílý povlak, přendejte těsto do mísy.

  2. Nechte vychladnout a po částech zašlehejte vejce, prášek do pečiva a promíchejte. Na plech stříkáme věnečky, vždy dvě kola nad sebe, velké podle naší představy.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut a pak teplotu stáhneme na 180°C. Pečeme ještě asi 18 – 20 minut (záleží na troubě, každá peče jinak). Po upečení rozřízneme a věnečky naplníme krémem.

  4. Krém: Do změklého másla nasypeme cukr a vyšleháme. Vmícháme vychladlý pudink a trochu rumového aroma. Krém ochutnáme a případně ještě dosladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!