Kuřecí stehna s fazolkami a mrkví

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna s kůží
10 větších brambor
2-3 lžičky sušeného tymiánu
sůl
2 bobkové listy
mletý bílý pepř
200 g mražených baby mrkviček
200 g mražených fazolek
2 střední cibule - nakrájené na kroužky
3-4 hrnky vývaru
4 tenčí plátky másla
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, ponecháme ve slupce a nakrájíme na tlustší kolečka.

  2. Kuřecí stehna z všech stran posolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

  3. Do hlubšího pekáče dáme jako první vrstvu mrkve, na ni rovnoměrně kolečka brambor. Pokračujeme vrstvou fazolek a cibule.

  4. Přidáme bobkové listy, dále na vše položíme stehna kůžičkou nahoru, na každé plátek másla a vše jako poslední vrstvu překryjeme ještě zbytkem brambor.

  5. Vše podlijeme vývarem a přes pekáč dáme alobal tak, aby mohla pára mírně vycházet ven.

  6. V předehřáté troubě na 200°C necháme péct cca 30 minut, sundáme alobal a maso v pekáči otočíme, aby i druhá strana dostala možnost se propéct ve vznikající šťávě.

  7. Po dalších 30 minutách maso ještě jednou obrátíme, případně podlijeme vodou a necháme dojít, až je maso měkké a kůžička je pěkně dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!