Špaldové spirály

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3 hrnky špaldové mouky
1,5 lžičky soli
2 lžičky sušeného droždí
asi 1 a půl hrnku vlažné vody
2 větší cibule
1 rovná lžička celého kmínu
1 lžíce černých sezamových nebo jiných semínek
4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, sůl a droždí, pak přidáme semínka. Přilijeme vodu a krátce zamícháme, aby se suroviny spojily. Těsto poprášíme moukou, misku zakryjeme utěrkou a necháme kynout /doba kynutí závisí na okolní teplotě, pokud spěcháme, můžeme těsto nechat kynout v troubě předehřáté asi na 35 stupňů.

  2. Cibuli jemně nasekáme a dozlatova opečeme na oleji;necháme vychladnout.

  3. Po vykynutí těsto do těsta přidáme smaženou cibuli a rozdělíme na dva díly. Na pomoučené desce prohněteme a vytvoříme dva bochánky ve tvaru šišky. Potom každou šišku trochu zakroutíme, jako bychom ždímali v ruce prádlo. Na plech s pečícím papírem přeložíme hotové pečivo - spirály, které necháme ještě pod utěrkou půl hodiny dokynout.

  4. Předehřejeme troubu na 220 a na dno vložíme kastrolek s vodou. Pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 stupňů a dopečeme – asi 15 minut. Necháme na mřížce vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!